Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Czy wiesz jak przygotować surowego łososia z cytryną i koperkiem?

martaa28
Porada internauty
Zobacz artykuły na temat:przyprawyłosośoliwarybycytrynakoper
Surowy łosoś z cytryną i koperkiem to smaczna przystawka, którą można poczęstować gości.

Dzięki parzeniu łosoś zachowa idealnie swój kształt.

Surowy łosoś musi być obrany ze skóry, trzeba się też pozbyć ości

Składniki: 400 g świeżo złowionego łososia, bez skóry i ości, cytryna, szczypiorek, koperek, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz.

Łososia pokroić na cienkie plastry, polać oliwą i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na półmisku tak, aby plastry zachodziły na siebie.

Przybrać koperkiem, szczypiorkiem, oprószyć solą i grubo zmielonym pieprzem.

Podawać z cytryną pokrojoną w ćwiartki i z grzankami z bułki.

Zobacz też: Jak przyrządzi łososia w wiosennej odsłonie?


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Zamów darmowy newsletter