Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Czy wiesz jak ubić białka na sztywną pianę?

marmli
Porada internauty
Zobacz artykuły na temat:
Sztywna piana z białek to podstawa, jeżeli chcemy, aby nasz biszkopt wyszedł puszysty. Oto wskazówki, jak ją zrobić.

Czy.wieszjak.pl

Naczynie, w którym ubijamy białka, nie może być tłuste, ani mokre.

W białkach nie może pozostać nawet odrobinka żółtka.

Białka muszą być świeże.

Warto schłodzić wcześniej trzepaczkę.

Aby ubita na sztywno piana nie rozpadła się, należy dodać do szczyptę soli lub parę kropel soku z cytryny.


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!
Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Liczba komentarzy: 1
dodano: 17:39 2010-07-26 przez: ~Karolina (77.253.*.*)
Tak się składa, że lepiej ubijają się 'starsze' białka. Odrobina chemii ;)
Zamów darmowy newsletter