Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Jak przygotować deser ze śnieżki i galaretki?

puellae90
Porada internauty
Zobacz artykuły na temat:słodyczedesersłodki
Deser z galaretki - przepis.

Najlepsze są naturalne w najprostszej postaci cukry, jak najmniej przetworzone technologicznie: owoce świeże i suszone oraz ich przetwory, miód i kakao

Deser.

Składniki : 

  • śnieżka, 
  • galaretka,  
  • 200 ml mleka, 
  • 0,5 l wody.

Śnieżka: do wysokiego naczynia wlać 200 ml mleka. Zawartość torebki powoli wsypywać do mleka i miksować około 5 minut mikserem elektrycznym.

Galaretka: zawartość torebki wsypać do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować).

Po schłodzeniu galaretki, wlać ją do naczynia ze śnieżką, po czym delikatnie wymieszać. Wlać do salaterek i wstawić do lodówki na 10 – 15 minut.

Deser jest gotowy do spożycia bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.

Zobacz także: Domowy kisiel, budyń, galaretka.


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Zamów darmowy newsletter